Jobba extra inom HR och rekrytering

Jobba extra inom HR och rekrytering

Våra assistenter som jobbar deltid och stöttar vår leveransorganisation är otroligt viktiga för att Academic Work ska går så bra som vi gör. Våra assistenter underlättar inte bara vardagen för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter, utan är också väldigt viktiga för vår framtida tillväxt. Det är ju ni som är vår framtid! 

Två vanliga roller

På våra kontor i Sverige i dag jobbar fler än 350 assistenter extra inom HR och rekrytering och vi söker ofta fler ambitiösa personer. De två stora assistentrollerna på våra kontor är Staffing & Recruitment Assistent (SRA) och Staffing Service Assistant (SSA). 

Staffing & Recruitment Assistant (SRA)

Som Staffing & Recruitment Assistant (SRA) tillhör du ett av våra team inom rekrytering och bemanning. Teamen är uppdelade efter våra kompetensområden - exempelvis teknik, IT eller ekonomi. Som assistent i något av dessa team arbetar du i första hand med rekrytering av nya konsulter. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att skriva annonser, ansvara för urvalsprocess och CV-selektering, ta referenser, kontakta kandidater och genomföra telefonavstämningar. När du jobbat ett tag kommer du även hålla i egna kandidatintervjuer. Administrativa uppgifter som t.ex. att skriva kandidatpresentationer, hantera konsultlöner och ta fram arbetsgivarintyg ingår också i rollen.

Vem passar i rollen?
För att trivas i rollen som SRA ska du uppskatta varierande arbetsuppgifter i ett högt tempo och du är inte rädd för att ta egna initiativ och arbeta mot högt uppsatta mål. Du tycker om att kommunicera med nya människor och är driven och relationsskapande. Arbetet kommer ge dig värdefull erfarenhet inför din karriär och passar dig som studerar exempelvis PA, ekonomi eller IT.

Staffing Service Assistant (SSA)

Som Staffing Service Assistant (SSA) har du en viktig roll i vår bemanningsservice - ett team som jobbar med schemaläggning och personalplanering av våra större studentuppdrag. I rollen får du snabbt en värdefull inblick i arbetsmarknaden eftersom du har regelbunden kontakt med våra kunder för att möta deras behov av personal. Du har också daglig kontakt med våra anställda deltidskonsulter och dina huvudsakliga arbetsuppgifter handlar om att erbjuda våra kunder och konsulter service i världsklass. Du hjälper dagligen våra kunder med deras personalbehov och schemaläggning och arbetar också proaktivt tillsammans med våra Account Managers (AM) och Consultant Managers (CM) för att utveckla samarbetet med kunden och för att vara en bra karriärpartner till våra konsulter.

Vem passar i rollen?
I rollen som SSA har du många kontaktytor både på Academic Work och utanför, och för att trivas i rollen ska du tycka om att hitta lösningar på problem med hjälp av din kreativitet, älska service och vara en fena på att koordinera och kommunicera. Arbetsuppgifterna är mycket meriterande för en karriär inom HR eller bemanningsbranschen men även för andra yrkesvägar, som exempelvis projektledning. Koordinering, personalplanering och administration är värdefulla erfarenheter på ditt CV, oavsett yrkesval efter studierna.

Hur skiljer sig rollerna åt?

Den största skillnaden mellan SRA och SSA är att en SRA främst arbetar med kandidater (personer som söker jobb men ännu inte blivit konsulter hos oss), medan en SSA främst är i kontakt med våra befintliga konsulter och kunder.

Båda rollerna innebär stort fokus på kommunikation och eget driv. Oavsett om du ser din fortsatta karriär Academic Work eller utanför så kommer båda rollerna ge dig viktiga erfarenheter för att ta ditt nästa steg i arbetslivet.

Introduktion och utbildning som assistent

Innan du börjar ditt självständiga arbete i någon av våra assistentroller får du gå en introduktion. Här får du information om vår organisation, våra avdelningar, system och arbetsuppgifter. Du får också chansen att lära känna flera kollegor från olika roller på ditt kontor. Därefter börjar din praktiska introduktion och den anpassas efter de arbetsuppgifter som ingår rollen. Efter introduktionen ser den fortsatta utbildningen olika ut beroende på din roll, men den består både av fysiska möten, utbildningar och e-kurser. Vi lägger stor vikt vid din kompetensutveckling och ser till att vi följer din utveckling hos oss.

Utveckling för dig och teamet

Oavsett vilken av rollerna du jobbar i kommer du ingå i ett team med engagerade och erfarna deltidsassistenter, konsultchefer och rekryterare. Alla våra assistenter har en dedikerad chef som både ansvarar för introduktion och utbildning, men också för löpande avstämningar med våra assistenter. Din chef hjälper dig se till att du får den utveckling och kompetens du strävar efter. Vissa möten är individuella och andra är i grupp för att ni i assistentgruppen tillsammans ska kunna utvärdera och förbättra arbetet. Dessutom kommer du, tillsammans med alla andra deltidsassistenter, bli inbjuden till större assistentforum på ditt lokala kontor.

Vill du veta mer om rollen som SRA och SSA?

Att jobba som Staffing Service Assistant och Staffing & Recruitment Assistant är både spännande och utvecklande. Isabelle, Matilda och Julia har alla erfarenhet av att jobba extra på Academic Work – läs intervjuerna nedan och ta del av deras erfarenheter!  

Sky City
190 60 Stockholm-Arlanda Vägbeskrivning info@academicwork.se Arlanda Conference & Business Center Se sida

Academic Work Borlänge

Kupolen Borlänge
781 70 Borlänge Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Dalagatan

Dalagatan 100
113 43 Stockholm Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Gullbergs Strandgata

Gullbergs Strandgata 15
411 04 Göteborg Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Gävle

Drottninggatan 6
803 20 Gävle Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Göteborg, Första Långgatan

Första Långgatan 19
413 27 Göteborg Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Hälsingegatan

Hälsingegatan 47
113 31 Stockholm Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Jönköping

Science Park
553 18 Jönköping Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Karlstad

Sommargatan 110
656 37 Karlstad Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Lindstedsvägen

Lindstedtsvägen
114 28 Stockholm Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40

Academic Work Linköping

Drottninggatan 23
582 25 Linköping Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Luleå

Luleå Science Park
977 75 Luleå Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40

Academic Work Malmö

Östergatan 18
211 25 Malmö Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work St Eriksgatan

Sankt Eriksgatan 121
113 43 Stockholm Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Sundsvall

Sjögatan 23
852 34 Sundsvall Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Umeå

Götgatan 1
903 27 Umeå Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Uppsala

Smedsgränd 5A
753 20 Uppsala Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Västerås

Kopparlundsvägen 12
721 30 Västerås Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

Academic Work Örebro

Fridhemsgatan 2
702 32 Örebro Vägbeskrivning info@academicwork.se 020-37 38 40 Se sida

AW IT

Hälsingegatan 43
113 31 Stockholm Vägbeskrivning Se sida

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor