Onboarding-processen

Din resa som Account Manager startar med en onboarding-process. Vi vill att du ska få bästa möjliga start, och målet med onboardingen är att välkomna dig till Academic Work och förse dig med rätt verktyg för att lyckas i rollen som Account Manager.

Början på din AW-resa

För oss är det är viktigt att du känner dig som en del av teamet från start och att du får stöttning i att komma igång. När du kliver in i rollen som Account Manager välkomnas du därför av ett gäng härliga och engagerade kollegor. Du får även ta del av introduktionsprogrammet innan första dagen, så att du kan förbereda dig inför din nya roll. Onboarding-processen löper sedan under hela ditt första år som Account Manager.

Kickstarta med en två veckors introduktion

Som ny medarbetare på Academic Work bjuds du in till vår introduktionsdag, där du får lära dig mer om Academic Work som företag, vår verksamhet och din viktiga roll som Account Manager. Här går vi bland annat igenom:

  • Academic Work och vår företagsfamilj
  • Vår vision och mission samt vår strategi för att nå dit
  • Vår kultur och våra kärnvärden – och hur vi lever upp till dem
  • Uppförandekod och riktlinjer    

Efter det följer ett två veckors introduktionsprogram. Introduktionen äger vanligtvis rum på kontoret, men i och med rådande omständigheter hålls den numera digitalt. Det är även startskottet för vår högt uppskattade säljskola Academic Work Sales Academy. Här får du ta del av de första sex programmen, som samtliga fokuserar på olika delar av säljprocessen. Du får även chansen att lära dig mer om rollen som Account Manager. 

Academic Work Sales Academy

Academic Work Sales Academy är designad för att ge dig, som ny Account Manager, rätt verktyg och support för att lyckas i din nya roll. Oavsett om du har erfarenhet av försäljning sedan tidigare eller är helt ny i rollen är vår säljskola en unik möjlighet att lära dig ny kunskap och utvecklas på ett professionellt plan. Vi får ofta positiv feedback från våra nya Account Managers, som upplever att utbildningen håller en hög nivå. 

Som Account Manager deltar du i Academic Work Sales Academy under hela ditt första år som anställd. När du har avslutat alla sex programmen har du tagit första steget i Career steps – vårt kompetensutvecklingsprogram som ger dig värdefull kunskap och kompetens för att utvecklas och göra framsteg i din karriär.

Med Academic Work fortsätter du växa varje dag!

 

Hur upplevde du din onboarding/introduktion?

Som Account Manager får jag chans att utvecklas i min karriär som säljare! Jag fick en välarbetad och djupgående introduktion, vilket var till stor nytta när jag väl började arbeta. Att dessutom ha löpande utbildningstillfällen under första tiden som Account Manager gör att man får möjlighet att lära sig mer och utvecklas vidare i rollen.

Johanna Staaf Account Manager
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor