Hire for ambition – train for skills

Jobbet som Account Manager är inte likt något annat jobb. Här får du möjlighet att växa på både ett personligt och professionellt plan, och utvecklas till den bästa versionen av dig själv!

Kompetensutveckling genom Career Steps

Kunskap är en konkurrensfördel – det gäller inte minst i rollen som Account Manager. Vi vet att det krävs både utbildning, bra ledarskap och hårt arbete för att bli en toppsäljare. Därför har vi utvecklat kompetensutvecklingsprogrammet Career Steps.

Precis som namnet avslöjar är programmet uppdelat i olika steg. I Career Steps kopplas prestation, ansvar, träning och förmåner samman för att driva dig framåt i din utveckling. Ju längre du kommer i programmet desto mer belönas du med ökat ansvar, utökade förmåner och nya kompetens- och utbildningsmöjligheter. Genom Career Steps får du rätt förutsättningar att prestera där du är idag, för att kunna ta nästa steg i din utveckling imorgon.

Programmet inleds med en introduktionsutbildning om vår organisation, våra processer och system. Under ditt första år som Account Manager arbetar du även tillsammans med en säljcoach, som hjälper dig utveckla din förståelse för säljprocessen och hur du kan bygga upp din kundstock. 

Fortsatt utveckling

Under ditt andra år har du kommit igång ordentligt och har en befintlig kundstock på plats. Steg 2 innebär att du får lära dig förstå dina kunder på ett djupare plan och hur du på bästa sätt hjälper dem med deras personalbehov.

När du når steg 3 får du hantera större och mer komplexa affärer och arbeta med en strategisk kundportfölj, medan du under steg 4 får den träning som krävs för att ta dig an en mer senior roll.

Under sista steget kan du titulera dig Senior Account Manager. Det må vara det sista steget i Career Steps, men på ett sätt det första steget i din utveckling som fullfjädrad säljare. Nu kvalificerar du dig till ytterligare förmåner och ansvarsområden. Du får axla ett ännu större ansvar på Academic Work i stort och blir en förebild, en slags mentor, för hela vår säljorganisation.

Varför Career Steps? I över 20 år har vi lyssnat och lärt från dina företrädare, och implementerat sådant de upplevt viktigt i rollen som Account Manager. Stor flexibilitet, obegränsad provision på det du säljer och möjligheten till fortsatt karriärutveckling är bara några exempel. 

Att utmana varandra

Rollen som Account Manager handlar inte bara om att utmana dig själv. Det handlar lika mycket om att utmana varandra, sätta ambitiösa mål och tillsammans se till att nå dem. Academic Work är en stor internationell organisation och här växer och utvecklas du på ett sätt du inte trodde var möjligt!

Hire for ambition, train for skills är vårt motto, och när du startar din roll får du alla verktyg du behöver för att lyckas. Genom att dela kunskap och ge varandra öppen och ärlig feedback kan vi växa tillsammans. Med andra ord är det inte avgörande att du har en bakgrund inom försäljning – det är din vilja och ambition som är det viktiga. 

Vill du veta mer om rollen som Account Manager? Läs mer här!

 

På vilket sätt utvecklas och utmanas du i din roll?

Som Account Manager håller jag i en mängd olika kundmöten och kundsamtal – och inget är det andra likt. Jag har kunder som är verksamma inom allt från IT till teknik och lager. Tack vare det utvecklas och utmanas jag varje dag, och det är absolut en bidragande anledning till varför jag alltid ser fram emot att gå till jobbet.

Julia Selinder Account Manager, Örebro
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor