Om rollen som Account Manager

Allting börjar med försäljning – ett påstående vi på Academic Work håller fast vid. Därför utgår vår affärsmodell från det arbete våra Account Managers gör. Som Account Manager har du en viktig roll där du, utöver att vara vårt ansikte utåt, ofta är den första personen en ny kund kommer i kontakt med. För att vi ska uppnå våra ambitioner och nå framgång är det därför avgörande att du som Account Manager är kundorienterad och har ett skarpt affärssinne.

Vad innebär rollen som Account Manager?

I praktiken innebär säljarrollen att du får möjligheten att driva ditt eget företag – i företaget. Från prospektering och nyförsäljning, till att underhålla och utveckla relationen samt samarbetet med dina kunder. Du har nära samarbeten med våra konsultchefer och rekryterare, som ansvarar för att hitta rätt kandidat utifrån kundens behov. Vid större upphandlingar och affärer kan du ta hjälp av våra specialister och samarbetar bland annat med avdelningen som hjälper till med avtal och upphandlingar. 

Väx tillsammans med kunden och ansvara för mer komplexa affärer

På Academic Work äger du relationen till dina kunder. Det innebär att du ofta arbetar med samma kund under flera år, och får chansen att skapa ett långsiktigt samarbete. I takt med att du fördjupar dina relationer och utvecklas i din roll blir arbetet mer strategiskt. Över tid blir du som Account Manager en naturlig partner till dina kunder, där du hjälper dem med allt från att lösa deras bemanningsbehov till att utveckla rekryteringsprocessen och få dem att växa. 

Vilka uppgifter kan du förvänta dig?  • Prospektering: Sökandet efter nya kundkontakter både bland kunder du redan bearbetar, men också mot nya potentiella bolag som inte handlat eller tagit hjälp av er tidigare.


  • Mötesbokning: Ringa/besöka kund och boka in framtida möten.


  • Säljmötet: Här sker införsäljningen av tjänsterna och produkterna. Syftet med ett säljmöte kan vara att bygga en relation, göra en behovsanalys eller bara lämna ett avtryck.


  • Omvärldsbevakning: Ta en strategisk roll och se över framtida behov hos kund.


  • Implementera affären: Genom att involvera affären i den interna organisationen får du förutsättningar för att projektet ska lyckas.

Försäljning är alltid utmanande

I takt med att världen utvecklas, måste även vi göra det. För oss på Academic Work är det viktigt att ligga i framkant, i allt vi gör. Ett exempel på det är under pandemin när hela arbetsmarknaden sattes i gungning. Vi lyckades snabbt anpassa oss genom att gå från fysiska till digitala möten, identifiera nya affärsmöjligheter och hitta kreativa sätt att leverera våra tjänster och produkter samt bredda vårt erbjudande. Genom att använda de senaste säljteknikerna och finna nya vägar att nå våra kunder, kan vi se till att alltid ligga steget före. 

Det här får du som Account Manager

Som Account Manager får du ta dig an inspirerande och utmanande arbetsuppgifter. Men någonting ännu viktigare du får ta del av, oavsett vilken roll du har, är vår kultur. Vår kultur definieras av våra kärnvärden: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart. De vägleder oss och driver oss att våga förändra, dela erfarenheter, ta hand om varandra och inte minst – ha roligt tillsammans!

På Academic Work delar vi med oss av positiv energi eftersom vi tror att ju mer du ger, desto mer får du tillbaka. Som medarbetare får du ta del av en kultur där vi med glädje lyfter och uppmärksammar varandra. Tillsammans firar vi våra framgångar – och hyllar modet att våga testa nya saker. 

Beat yesterday är ett ledord vi alltid strävar efter att uppnå, och vi lägger både fokus och resurser på din personliga och professionella utveckling. Vi vill förse dig som anställd med de bästa förutsättningarna att växa och utvecklas i din roll och karriär. Vi sätter gärna ambitiösa mål, och firar när vi når dem. I din roll som Account Manager får du en gedigen onboarding, möjlighet att ta del av vårt kompetensutvecklingsprogram och support från olika specialistroller inom organisationen. Det är bara några exempel på hur vi stöttar dig i din utveckling. 

Vi tror att ett bra liv i slutändan handlar om att bry sig om andra och att ha andra som bryr sig om dig. Detsamma gäller på jobbet. Det innebär att vi på Academic Work anstränger oss för att verkligen se och stötta varandra – och att vi jobbar som ett team. Hos oss finns fantastiska medarbetare, men tillsammans är vi ännu starkare. Vi tror på våra team och tycker det är viktigt att skapa goda relationer. Att vara öppna och välkomna nya medarbetare är en av våra absoluta styrkor! 

 

Karriärvägar

Utöver våra många karriärvägar inom Academic Work, finns det även möjlighet att ta nästa kliv i karriären inom AW Group. AW Group är en varumärkesfamilj som jobbar för att locka fram den tillväxtpotential som finns hos människor och företag. Utöver Academic Work består AW Group av AW Academy, AW Executive Search, AW Instajobs och Digitalent

Som Account Manager har du ett viktigt uppdrag, där du är med och bidrar till Academic Works framgång. På samma sätt som vi inte sätter en övre gräns för företagets tillväxt, gör vi inte det för dig heller. Av den anledningen har vi en obegränsad provisionsmodell för dig som Account Manager. Ju mer du säljer, desto mer tjänar du. Det är bara du som sätter gränserna!

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor